menu

Den otevřených dveří proběhne ve středu 18. ledna

Den otevřených dveří proběhne ve středu 18. ledna

Oblíbený zimní Den otevřených dveří proběhne ve středu 18. ledna od 14 do 18 hodin.

Na vaši návštěvu se stejně jako v předchozích letech těší průvodci z řad žáků naší školy i všichni pedagogové. Oblíbené schůzky s vedením školy proběhnou v jídelně školy v 15:00, 16:00 a 17:00. Zájemci se budou moci informovat o mimoškolních akcích, zahraničních pobytech, přijímacím řízení i průběhu studia na naší škole.

Od září 2023 budeme otevírat dvě všeobecné třídy pro žáky devátých tříd základních škol a dvě primy pro žáky pátých tříd základních škol!

Jedna prima bude opět mít jako jediná v Moravskoslezském kraji posílenou výuku matematiky, IVT a přírodních předmětů (ŠVP Matematika a příroda). Ve druhé přidáváme angličtinu (ŠVP Mluvíme anglicky) – včetně výuky s rodilým mluvčím.

  • Během Dne otevřených dveří budou probíhat různé akce a představení aktivit žáků Wichterlova gymnázia. Bude se jednat například o prezentaci Ekotýmu Wigymu, Exil skupiny první pomoci, představení redakcí školních časopisů Ga-Ma-Ja a Glossarium.
  • Zeptat se nás budete moci na bohatou nabídku zájmových kroužků.
  • Můžete se informovat o široké nabídce studia cizích jazyků. Vedle angličtiny u nás můžete studovat francouzštinu, němčinu, ruštinu, španělštinu a latinu. Studenti mají povinnou konverzaci v anglickém jazyce a mohou si například zvolit třetí cizí jazyk.
  • Bohatá je i nabídka volitelných předmětů – seminářů.
  • Rádi vám podáme informace o jarních přípravných kurzech z matematiky a českého jazyka (únor-duben 2023).
  • Zeptat se nás můžete na exkurze a výlety. Každý rok organizujeme dva až tři termíny lyžařských kurzů (sekundy, kvinty a první ročníky), exkurze do Prahy (čtvrté ročníky), exkurze v rámci ČR (kvarty, sexty a druhé ročníky), (první ročníky), sportovní kurzy (septimy a třetí ročníky), jazykové pobyty v Anglii a jiných zemích (dle zájmu – Francie, Něměcko, Rakousko, Švýcarsko, Španělsko…). Spolupracujeme s partnerskými vysokými školami a badatelskými centry. Dále navštěvujeme Vídeň, Osvětim, Bratislavu, Budapešť a další zajímavá místa.
  • Ukážeme vám naše učebny a laboratoře (chemie, fyzika, biologie) a počítačové učebny s 3D tiskárnami, iPady, roboty a drony.

Kompletní program všech akcí získáte ihned při vstupu do školy, společně s průvodci z řad studentů Wichterlova gymnázia.

Přijďte si prohlédnou moderně vybavenou školu, multimediální učebny, nebo některou z našich výstav (např. Otto Wichterle: Příběh kontaktní čočky nebo Luminiscence).

 


Virtuální Den otevřených dveří, který jsme připravili v listopadu 2020, si můžete prohlédnout ZDE

 

 


V sobotu 21. ledna 2023 a 25. března 2023 se na Wichterlově gymnáziu uskuteční Přijímačky nanečisto SCIO.

Více informací naleznete ZDE

 

 


Na adrese balnar(at)wigym.cz se můžete informovat o možnosti zakoupení poblikací SCIO za zvýhodněnou cenu k přípravě k přijímacím zkouškám