menu

Výsledky školního kola České lingvistické olympiády 2023

Výsledky školního kola České lingvistické olympiády 2023

V letošním ročníku čekaly na řešitele opět úkoly, na jejichž tvorbě se podíleli autoři z celého světa. Jak si s nimi Wigymáci poradili? Které pokořili a na které nestačili?

Z pohledu do tabulky je jasné, že vítězi do plného počtu chybělo 115 bodů chybělo pouhých 21. Stejně tak je zřejmé, že se vítězem nestal ten, kdo s plným počtem vyřešil nejvíce úloh, ale ten, kdo solidně bodoval napříč úlohami. Trojicí nejúspěšnějších jsou Jan Holuša, Marek Krpec a Filip Rada.

S jazykem s tajuplným názvem kunimaipa si nejlépe poradila dvojice Kristýna Sýkorová a Jan Martin Macháček. Zcela přijít na kloub wabštině (neplést si se švábštinou) se nepovedlo nikomu z Wigymáků, pouhé dva body ale chyběly Janu Holušovi. Nejlépe si vedli Wigymáci u třetího úkolu, kde plného počtu dosáhlo hned pět řešitelů. Plným počtem bodů se u čtvrté úlohy s babylonštinou může pyšnit jen Filip Rada. S pátým úkolem si poradili čtyři studenti.

Průměrný řešitel získal kolem 48 bodů a nad tento průměr se dostalo právě deset wigymáckých lingvistů. Za nejsložitější považovali účastníci zřejmě úkol druhý, s nulovým skóre totiž skončilo hned devět z nich, někteří se ani nepokusili jej vyřešit. Níže se můžete podívat také na články o minulých ročnících soutěže.

Výsledková listina