menu

OCENĚNÍ ZA MIMOŘÁDNÉ ÚSPĚCHY ZÍSKALI hned DVA NAŠI STUDENTI

OCENĚNÍ ZA MIMOŘÁDNÉ ÚSPĚCHY ZÍSKALI hned DVA NAŠI STUDENTI

Olympijští medailisté, úspěšní designéři nebo programátoři i laureáti prestižních cen. Mezi středoškoláky v regionu je spousta talentů s mimořádnými úspěchy při studiu nebo mimoškolních aktivitách.

Jako poděkování si převzali ocenění z rukou Stanislava Folwarczneho, náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport. Velmi nás těší, že mezi oceněnými byli opět dva naši studenti. Letos bylo hodnotící komisi doručeno 58 návrhů na ocenění jednotlivců a 22 návrhů v kategorii školních týmů. Více informací ZDE.

David Havrlant byl úspěšný v celostátním kolo SOČ, obor Zdravotnictví, kde získal 2. místo za svou práci Sledování růstu kmenových buněk a testování podkladů pro vývoj tkáňové náhrady. Dále získal zvláštní cenu v podobě návrhu do soutěže o cenu České hlavičky – SANITAS “Život a zdraví člověka”, zvláštní cenu v podobě  návrhu na Cenu Učené společnosti ČR, Cenu MŠMT a Cenu ředitele Fyziologického ústavu AV.

David dále získal v minulém školním roce ocenění Bystrá hlava Goethe institutu za práci Überwachung des Wachstums von Stammzellen zur Herstellung von Knochenersatzstoffen für das Tissue-Engineering und Herstellung eines Knochenersatzstoffträger. Svůj výzkum prezentoval i na mezinárodní vědecké konferenci NanoOstrava 2023 Stem cells growth observations and material testing aimed to engineer bone tissue replacements and appropriate scaffolds;

Jan Martin Macháček mezi vítězi

Jan Martin Macháček se věnuje také přírodním vědám. Účastní se individuálních i týmových soutěží z matematiky, fyziky či informatiky a programování, kde je pravidelně mezi nejlepšími v Moravskoslezském kraji. V Soutěži v programování obsadil 2. místo v celostátním kole.

 


Diplom Havrlant
 Diplom Macháček