menu

Ústřice, Krevety, Sépie …

Ústřice, Krevety, Sépie …

… tak v průběhu posledích tří let obměňovala název svého týmu trojice dívek Mariana Ochodková, Martina Palkovská a Kateřina Plevová v mezinárodní soutěži Prezentiáda. A nezávisle na názvu dívky vždy “pokořily” konkurenci v krajském kole a postoupily do mezinárodního Grandfinále této soutěže. A nejen to – svým výkonem si pokaždé zajistily místo v TOP10 nejlepších týmů z celé ČR a SR! (viz ročníky 2016, 2015 )

A jak děvčata samy svou účast a průběh soutěže hodnotí?

“Již potřetí jsme se zúčastnily finále soutěže Prezentiáda – tentokrát pod jménem Sépie. Jako vždy to pro nás byla velmi přínosná zkušenost a navíc jsme se cítily velmi příjemně mezi organizačním týmem, jehož většinu členů už jsme znaly osobně.

Předfinálovým úkolem, na jehož zpracování jsme dostaly týden před finále, bylo video na téma “Pitný režim, základ života”. Sponzorem letošního ročníku byla Ondrášovka, takže během krajského kola i finále nebyl opravdu žádný problém pitný režim dodržet.

Ve čtvrtek ráno jsme dojely do Brna a hned záhy jsme se dozvěděly témata prezentace, kterou jsme musely během dne vytvořit – “Svět bez peněz” nebo “Jiný kraj, jiný mrav”. Po hodině intenzivního brainstormingu (který se skládal především z povalování se, pití Ondráškovky a koukání do zdi) jsme si vybraly druhou možnost. Pojaly jsme to lehce divadelně a ukazovaly jsme, jak by se v různých situacích zachovali “typičtí” příslušníci různých národů – Ital, Rus a Švýcar. Každá z nás představovala jednoho z nich. Do prezentace jsme zapojily i bonusový prvek – tedy vanilkový puding (za jehož použití se připisovaly body navíc). Poslední 2 hodiny časového limitu jsme si trénovaly mluvené slovo k prezentaci. Večer jsme se zúčastnily ještě workshopu na téma “Projekt management”, kde jsme se dozvěděly praktické rady o řízení projektu.

Druhý den už nás čekalo samotné prezentování. Netrpělivě jsme sledovaly výkony našich soupeřů a čekaly, kdy v losování zazní naše jméno. Dočkaly jsme se až v druhém prezentačním bloku. Po obědě a třetím bloku následovalo samotné vyhlášení výsledků. Umístily jsme se na 8.-9. místě z 18 zúčastněných týmů z České i Slovenské republiky.

Velmi jsme si celé finále užily a získaly jsme mnoho zkušeností a zážitků. Pokud si chcete zlepšit své prezentační a týmové schopnosti nebo jen poznat nové lidi, určitě bychom tuto soutěž doporučily – přece jen je důvod, proč jsme se do ní s nadšením zapojily už třikrát.”