menu

Škola na Francouzské se povedla

Škola na Francouzské se povedla

Po dvouleté odmlce a navzdory zakaboněné obloze se letos 1. září uskutečnila akce s názvem Škola na Francouzské, dříve známá coby Škola na Hlavní třídě. Žáci a vyučující Wichterlova gymnázia tak měli možnost představit Wigym v trochu jiném světle, než jak ho obvykle známe.

Pro návštěvníky jsme my Wigymáci připravili stánky se zábavnou vědou, kde si mohli nejen žáci základních škol, ale i široká veřejnost v praxi ověřit platnost fyzikálních zákonů, seznámit se s našimi roboty, být svědky třaskavého chemického pokusu, prozkoumat model kostry a tělesných orgánů nebo si složit origami.

Humanitně zaměření jedinci pak zase zajisté ocenili možnost otestovat své znalosti českého pravopisu, rozšířit si slovní zásobu o nové výrazy v několika světových jazycích, vyfotit se v anglickém fotokoutku, prohlédnout si výrobky pocházející z výtvarného ateliéru, pobavit se o významných osobnostech české historie nebo si připomenout naše národní symboly.

Celá akce se nesla v přátelském duchu a dolní konec Hlavní třídy se na několik hodin stal místem zábavné vědy i mnoha milých setkání a rozhovorů. Všem návštěvníkům děkujeme za účast, studentům Wichterlova gymnázia pak i za pomoc s chodem celé akce. A budeme se těšit zase za rok v září na viděnou!