menu

Wigym v pohybu – dostáváme se do formy?

Wigym v pohybu – dostáváme se do formy?

Letmý pohled z okna mohl v průběhu minulého týdne kdekoho odradit od snahy vystrčit paty z domova a vyrazit do nepohody na lov dalších kilometrů. Ale výzva je zkrátka výzva a té se má jít v ústrety, nikoliv se jí poddávat. Jestliže rozjezd byl u některých tříd v prvním týdnu lehce rozpačitý a opatrný, zatímco u jiných šlo spíše o raketový start, dá se o druhém týdnu říct, že se dostáváme do formy nebo si ji přinejmenším udržujeme. Průběžné pořadí se zatím ani u nižšího gymnázia ani u vyššího gymnázia nezměnilo a celkové vedení si udržely kvarta B a septima A, při pohledu na mapu mi v uších zní písnička Nedaleko od Trenčína. Na dalších pozicích ale došlo posunům. Pojďme si tedy druhý týden zrekapitulovat.

Kvinta B s přehledem přeskočila konkurenty z nižšího i vyššího gymnázia a zařadila se na průběžné druhé místo, v rámci druhého týdne pak podala jednoznačně nejlepší výkon. Náskok tercie A na tercii B se smrskl na minimum a souboj mezi primami může být v dalších dvou týdnech také ještě zajímavý. Zdá se, že 3. D usnula lehce na vavřínech, ale proti čtyřletým vrstevníkům si solidní náskok dokázala udržet. Nováčci mezi čtyřletými prváci se si stále udržují podobnou pozici před a za učiteli.

 

Rozdíl mezi první a poslední třídou na nižším gymnáziu není tak velký jako na vyšším, ale zanedbatelný rozhodně není. Největší pokrok zaznamenala sekunda B, která se na rozdíl od průběžného vítěze v tomto týdnu více než dvojnásobně zlepšila, zatímco kvarta B lehce polevila. K druhému nejlepšímu výkonu v této kategorii se nechala vyhecovat prima B.

A jak si vedou kantoři? Sečtěme-li výkony třídních, netřídních i dosluhujících třídních za oba týdny, povedlo se jim proběhnout cílovou páskou již v tomto týdnu. Rozdělíme-li je na dva tábory, budou mít větší šanci na úspěch netřídní i v případě, že trošku poleví, zatímco třídní budou muset v následujících dvou týdnech přidat, aby vůbec svého cíle dosáhli. Nejlepším je mezi nimi stále týž, a protože se Krchňák nejspíš bál, že by jeho výkon z předchozího týdne někdo mohl překonat, raději přihodil pár kilometrů. Uvidíme, zda to tak půjde dál.

Pokud někoho napadla otázka, zda jsou aktivnější hoši nebo dívky, jistě ho potěší následující dvojice grafů. Bude to podobně genderově nevyvážené jako s průměrnými platy v ČR? Podívejte se.

 

Všimli jste si, že na té mapě není nikde slovo cíl? Zdá se vám to divné? Důvodů může být několik. Předpokládám, že znáte tu písničku, která tvrdí, že i cesta může být cíl. Takže s chutí do toho a využijte možnost zlepšit se ve třetím týdnu. Některé cíle jsme již překonali, jiné jsou na dosah a ty nejvyšší mety se zdají být vždy vzdálené. Která je ta vaše?