menu

Sdílíme radost: 3 práce SOČ v celonárodním kole

Sdílíme radost: 3 práce SOČ v celonárodním kole

Páteční krajské kolo Středoškolské odborné činnosti na VŠB-TU přineslo našim studentům tři postupy z prvního místa do celonárodního kola SOČ, které se bude konat ve dnech 21. – 23. června 2024 na SPŠ Elektrotechnická a VOŠ Pardubice ve spolupráci s Univerzitou Pardubice a Pardubickým krajem.

Maturantka Julie Křížková postupuje s prací Dekoherence jednofotonového stavu vlivem sníženého módového překryvu v soutěžním oboru Fyzika. Navazuje tak na svou spanilou jízdu z loňského jubilejního 45. ročníku, ve kterém bodovala v soutěžním oboru molekulární biologie.

Přímý odkaz: https://youtu.be/YDQk9DqO4nQ?feature=shared

Trojice studentů David Orlík, Martin Obšil a Jonáš Tomešek zvítězila v soutěžním oboru Elektrotechnika, elektronika a telekomunikace s prací Bioplynem k vodíku.

Přímý odkaz: https://youtu.be/snbX5gpjgWQ?feature=shared

Nejmladší z účastníku Jan Poláček (student kvinty) bodoval v soutěžním oboru Stavebnictví, architektura a design interiérů s prací Revitalizace areálu bývalé hospodářské školy v Klimkovicích.

Přímý odkaz: https://youtu.be/Jv-pR7Suc54?feature=shared

Pro úplnost dodáváme, že další práce z oboru Fyzika s názvem Použití elektronové paramagnetické rezonance pro studium defektů v Ba(Ca)F2:Yb další maturantky Alžběty Uvírové se umístila na krásném 3. místě.

Všem výše uvedeným studentům děkujeme za skvělou reprezentaci školy a budeme držet palce v celonárodním kole.

6.5.2024 garant školního kola SOČ Mgr. Martina Štěpánová