menu

Školní hřiště opět plné sportu

Školní hřiště opět plné sportu

Konec školního roku se na naší škole nesl již tradičně  ve sportovním duchu. V úterý proběhl sportovní den vyššího gymnázia. Studenti se utkali v sedmi disciplínách, ve kterých sbírali body pro svou třídu do celkového pořadí. Nadšení a výkony zapálených sportovců byly skvělé, počasí nám bohudík také přálo a organizace klapla na výbornou.

Jak zaznělo na slavnostním vyhlašování výsledků, „o parník“ zvítězila kvinta B, která byla nejlepší hned v pěti disciplínách. Druhé místo obsadila sexta B následovaná sextou A. Gratulujeme!

Den poté se uskutečnil sportovní den pro nižší gymnázium a zde mi dovolte malé ohlédnutí očima naší studentky Lenky Fráňové z kvarty B:

Jakmile jsem vkročila do školy, pocítila jsem velice pozitivní a příjemnou atmosféru, kterou navozovalo nadšení mých spolužáků a také skvělé písničky, které pouštěli střídavě různí DJové.

Po zahajovacím nástupu s již tradičním „Sportu zdar!” začal první blok, kdy studenti po třídách odběhali 50m. Mé doporučení pro příště zní: „Neběhejte s čepicí, jelikož vám uletí”. Následně už začalo pořádné rozehrávání a rozehřívání, někdo zkoušel atletickou abecedu, jiní zase rozcvičovali své reflexy při házení ringo kroužků.

Během tohoto rozehřívání už začaly hrát zápasy primy a sekundy, po nich nastoupily na stejné disciplíny tercie a kvarty. Ke konci druhého bloku se po obloze nenápadně připlížil šedý mrak, který nám zkomplikoval podmínky. To nás ale nezastavilo, a tak po podezřele dobrém obědu v podobě hamburgeru přestalo pršet a sportovní den mohl pokračovat dál.

Ve třetím bloku se odehrály asi nejvíce napínavé zápasy, které se hrály ve fotbale. Za zmínku určitě také stojí pískové hřiště na beach nasáklé vodou. První krůčky byly poměrně nekomfortní, ale po pár zápasech už bylo hřiště vcelku v přijatelném stavu a slunce už navíc zase svítilo.

Počasí se tedy nakonec vydařilo, my jsme nemuseli do tělocvičny a zároveň jsme se neusmažili a neoslepli z působení meteorologických jevů.

Konečně bylo dobojováno a sečteno, a tak s jásotem a úsměvem na tváři byly předány diplomy, odměny a mohlo se jít domů.

V kategorii primy-sekundy se na prvním místě umístila sekunda B, další místa byla obsazena abecedně a číselně posloupně čili sekunda A na druhém místě a prima B na třetím. V kategorii tercie-kvarty to dopadlo obdobně: kvarta B na prvním místě, kvarta A na druhém a tercie B na třetím místě.