menu

Studentská vědecká konference 2023 přinesla spoustu pozoruhodných příspěvků

Studentská vědecká konference 2023 přinesla spoustu pozoruhodných příspěvků

Více než padesát žáků základních škol a Wichterlova gymnázia se dnes sešlo v učebnách domečku a přineslo s sebou své prezentace na nejrůznější témata. Objevily se zde mimo jiné prezentace z oblasti zdravotnictví, společenských věd, lidských práv, historie, hudby nebo automobilového průmyslu. Hned dva příspěvky se zaměřily na neurologii a s jedním z nich jsme se vypravili až do Pittsburghu.

Zvláštní ocenění poroty si ve vyšší kategorii odnesl Tomáš Hojgr z oktávy A za snad nejzábavnější prezentaci celé konference, jeho nesoutěžní příspěvek nesl název The Sorrows of a Young Translator a evidentně byl inspirován Tomovou účastí v překladatelské soutěži Ostravské univerzity Den s překladem.

I letos do našich řad zavítala MgrRenáta TomáškováDr., vyučující na Katedře anglistiky a amerikanistiky Ostravské univerzity, a jsme za to moc rádi. Paní doktorka s sebou přivedla i svou studentku, Kristýnu Trnčákovou, která naši konferenci doplnila příspěvkem na téma Tolkien in Middle-Earth: Nations & Languages.

Pro porotu složenou z pedagogů a studentů posledních ročníků Wichterlova gymnázia je vždy nesmírně těžké vybrat nejlepší prezentace, nakonec se ale po dlouhém a náročném rokování usnesla na následujících oceněních:

V kategorii základní školy a nižší stupeň gymnázia dosáhli na první místa následující studenti:

  1. místo: Tereza Bočková ze ZŠ Hlučín, Hornická 7 s prezentací na téma How To Do the Best Song Ever
  2. místo: Adéla Křivánková z Wichterlova gymnázia s tématem Scouting
  3. místo: Matylda Kempná ze ZŠ generála Zdeňka Škarvady s příspěvkem Human Evolution in the Future

Výsledky soutěže vyššího gymnázia přinášíme zde:

  1. místo: Jindřich Kašparec “How to Build An Airport“
  2. místo: Anna Šimůnková “Anaphylaxis“
  3.  místo: Jan Martin Macháček “Convolutional Neural Networks”

Jindra a Anička budou naši školu reprezentovat na dubnové konferenci Ostravské univerzity. Přejeme jim hodně štěstí a pozorné posluchače.

Všem zúčastněným děkujeme za čas a úsilí, které do přípravy a samotné prezentace vložili, bez vás by to nešlo. Věříme, že spíše než soutěž to pro všechny bylo příjemně strávené dopoledne se zajímavými lidmi a tématy. I za paní doktorkou Tomáškovou putují naše díky, moc nás těší, že s námi strávila část svého dopoledne. Velké uznání patří i porotě z řad učitelů a žáků Wichterlova gymnázia.