menu

Olympijský rekord v češtině

Olympijský rekord v češtině

Poslední dobou stále slýcháme, jaké rekordní přírůstky byly v tom či onom dni nebo týdnu v počtech nakažených, proč bychom si tedy nepřisadili a nepochlubili se rekordním počtem účastníků školního kola Olympiády v českém jazyce. Pro nikoho není novinkou zapsat se do učebny nějakého předmětu, odevzdávat do ní úkoly, přihlašovat se na on-line hodiny. My jsme si ale vyzkoušeli využít platformu k zorganizování olympiády a zatím se zdá že úspěšně.
Poměřit síly a dovednosti v mateřském jazyce si nakonec virtuálně přišlo 42 žáků tercií a kvart a 62 žáků vyššího gymnázia. Za plného školního provozu bychom pro takovou soutěž museli vyblokovat čtyři třídy a alespoň čtyři učitele. Ani letošní maturantka Alexandra Lakomá nepřišla zkrátka a mohla si jako jediná zasoutěžit prezenčně přímo ve škole. Sečteno a podtrženo – 105 studentů se pokusilo potěšit srdce češtinářů a dokázat jim, že jejich snaha kultivovat projev mladé generace snad není marná.
A jak to všechno dopadlo? Na to si budete muset chvilku počkat. Výsledkovou listinu zde najdete, jakmile budeme mít vaše práce přečteny a ve shodě s pravidly soutěže vyhodnoceny.