menu

Exil Floorball League

V roce 2006 se studenti naší školy poprvé rozhodli zorganizovat školní florbalovou ligu. Svůj nápad zrealizovali a vznikla tak Exil Flooball League EFL úžasných rozměrů, která přetrvala a je velmi oblíbená dodnes.

Každoročně pořádaná Exil Floorball League se odehrává od začátku jara a vrcholí finálovým dnem na konci školního roku. Přihlášené týmy z vyššího gymnázia jsou rozlosovány do skupin a soupeří o postup do další části soutěže. Z ligy se postupem času stala tradice a tento turnaj prožívají nejen reprezentanti jednotlivých tříd, ale i fanoušci z řad studentů a profesorů.

Historicky první titul mohli slavit hráči tehdejší 1.D ze školního roku 2005/06 (kapitán Tomáš Horák). Od té doby se na prvním místě ocitla řada týmů, avšak žádnému z nich se nepodařilo  získat zlatý hattrick tzn. vyhrát trofej pro nejlepší tým tři krát za sebou.

Na konci školního roku je pořádán finálový den EFL a bojuje se o přední příčky ligy. Po skončení soutěže se nejen předávají poháry, ale i vyhlašují individuální ocenění jako například cena pro nejlepšího střelce nebo cena pro nejužitečnějšího hráče EFL. Dále se vyberou nejlepší florbalisti celkového klání a odehrají utkání proti výběru absolventů školy.

Nejúspěšnější florbalisté pak reprezentují Wichterlovo gymnázium na turnajích. Například v letech 2016 a 2017 postoupili do O2 Arény v Praze a Ostravar Arény v Ostravě na Final Four Poháru florbalu středních škol.