menu

Office Aréna – postup do finále

Office Aréna

Office Aréna

Soutěž Office Arena dává žákům a studentům možnost otestovat své dovednosti v práci s aplikacemi Office (word, excel, power point, cloudové úložiště onedrive). Cílem soutěže je motivovat žáky základních a studenty středních škol všech krajů České republiky k práci s moderními informačními technologiemi a pomoci jim tak zajistit lepší pozici nejen ve škole, ale i při vstupu na pracovní trh.
Neméně důležité je dlouhodobé porovnání úrovně žáků a studentů v oblasti komunikačních dovedností a používání informačních technologií.

Soutěž začíná školním kolem, kde žáci vypracovávají ucelený projekt na dané téma – tím letošním bylo Organizace soutěžního odpoledne. Do krajského kola jsme poslali z naší školy dvě práce studentů tercie Mateusze Wojnarowicze a Jiřího Močkoře. Po posouzení odbornou porotou byli oba vyzváni k účasti v krajském kole, kde vypracovávali další projekt na téma Školní výlet.

Krajského kola se zúčastnilo 82 žáků a zde jsou výsledky: Mateusz Wojnarowicz 1. místo (a postup do finále), Jiří Močkoř 2. místo.

Finále proběhne v Praze v sídle společnosti Microsoft a soutěžící zde budou obhajovat práci z krajského kola.

Oběma soutěžícím gratulujeme a Mateuszovi 16. května držte palce!