Archiv příspěvků 2011 – 2022

UMK3 na dosah ruky

Univerzita Mikuláše Koperníka (univerzita.gmk.cz)

Univerzita Mikuláše Koperníka (univerzita.gmk.cz)

 

Netrpělivé očekávání se dočká konce! Konkrétně očekávání dalšího ročníku Univerzity Mikuláše Koperníka.
Pro ty z vás, jež neví, o co se jedná, shrnu to. UMK je projekt Gymnázia Mikuláše Koperníka, jde o demoverzi na vysokou školu, a to vskutku podařenou. Absolventi Koperníkova gymnázia, nyní především studenti vysokých škol, přednášejí o tom nejzajímavějším z jejich oboru, a jak to tak bývá, v každém předmětu čeká na konci zkouška či zápočet za kredity. Kdo jich sežene dostatek, může si být jistý, že diplom ho nemine.

Letošní ročník se bude konat ve dnech 22.- 26. 2. 2013 v prostorách GMK v Bílovci. Vzhledem k tomu, že se jedná o akci s delším trváním, ubytování je zajištěno na internátu vedle gymnázia, v ceně 490 Kč je také celodenní strava. Ovšem, aby to nebylo moc růžové, kapacita je omezena, a to na zhruba 80 studentů. Váhání tedy není na místě!

Co se týká studijního programu, čeká nás více než 40 přednášek z různých oborů, například: zobrazovací systémy v lékařství, barevná holografie, počítačové vidění a biometrie, kapitoly z analytické filozofie a mnohé další. Pro ty, kteří si troufnou na angličtinu, je tady na výběr třeba Corporate Finance nebo Linear Optimization. Novinkou oproti minulému roku by měli být V.I.P. přednášející, což je ale i pro nás, kteří jsme v kontaktu s organizátorkou Zuzkou Chlebounouvou, dosud tajemstvím. Další inovací je studentská konference, velmi podobná té naší školní, anglické.

Zúčastnila jsem se minulý rok poprvé a druhou příležitost si rozhodně nenechám ujít. UMK není žádná náhradní škola. Vyberete si poslouchat jenom to, co vás baví, lektoři jsou příjemní lidé, kteří rádi vyhoví, poradí, pomůžou, kolem vás nejdou žádné “brzdy systému”, ale lidé, které to taky zajímá, když se vám nechce, nikam nejdete… Krom toho, že se dozvíte mnoho nového, velmi efektivní funkcí tohoto programu je pomoc s výběrem vysoké školy, absolventi se sjedou z celé republiky, skoro každá škola má svého zástupce a ptát se můžete dle libosti.

Jak už jsem zmínila výše, kapacita je omezená. Pokud se vám UMK líbí nebo byste chtěli vědět víc, navštivte jejich web, kde je vše přehledně zpracováno.

Pokud i ty patříš mezi lidi, co chtějí vědět víc a užít si u toho trochu zábavy a poznat nové lidi, potkáme se v Bílovci.

Přidejte svůj komentář

Please note: comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.