Archiv příspěvků 2011 – 2022

Učebna biologie v novém

Každoročně si pro nás, wigymáky, připraví vedení prázdninové překvapení v podobě rekonstrukce některé z částí školy. Byly to toalety ve třetím patře, v letech dřívějších nová laboratoř chemie, sociální zařízení na Domečku, výtah, dějepisná učebna a další. I letos můžeme zaznamenat inovaci. Role prázdninového Ježíška se chopily studentky 4. E a učebna biologie se jejich zásahem změnila k nepoznání!

Nikola Drozdková, Markéta Dostálová a Silvie Vildová se skutečně činily. Z původně klasické učebny, jejímiž největšími dominantami byly skříně s exponáty a plátno, se proměnila v oázu barev. Ze stěn kolem celé učebny teď na studenty shlížejí zvířata z nejrůznějších koutů světa zachycená ve svém původním prostředí. Ne že by snad biologie byla nudným předmětem, ale mám pocit, že já a má spolusedící nejsme jediné, které pravidelně přepočítávají zvířata a hledají další a další schované po celé místnosti. Současný stav dle našeho odhadu činí 50 zvířat.

Dívek jsem se samozřejmě vyptala, co je k tomuto odvážnému počinu vedlo. Na začátku stál názor profesorek biologie trochu učebnu oživit, v potaz přišlo vyobrazení evoluce, ale pro nepřílišnou vzhlednost si malířky vybraly motivy současné fauny a flóry.

Ano, vedení sice stihne mnohé úpravy skutečně za necelé 2 měsíce, ale vymalovat celou učebnu ve třech lidech je běh na delší trať, a tak jsem se dozvěděla, že malovat začaly předminulý rok, jak času ubývalo, obrázky byly tvořeny ve volných hodinách a nakonec se holky odhodlaly strávit ve škole i několik prázdninových dní. Prý sice měly pomocníky, ale ti nadělali více škody než užitku.

Tvůrcům patří má poklona a poděkování.

Přidejte svůj komentář

Please note: comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.