Archiv příspěvků 2011 – 2022

Krokodýl místo nosála

Krokodýl šťítnatý v novém domově

Krokodýl šťítnatý v novém domově

 

Ačkoliv je tomu už delší dobu, možná si ještě vzpomínáte na spojitost nosála červeného a našeho gymnázia. Jednalo se o adoptování této medvídkovité šelmy v ZOO Ostrava. Tuto skutečnost zmiňuji proto, že jsme si odhlasovali nové zvířátko, kterému budeme posílat sponzorské příspěvky.

Adopce trojice nosálů Pepy a dvou Pepiček byla ukončenu z důvodu přesunu nosálů do jiné zoologické zahrady kvůli plánované rekonstrukci. Proto se paní profesorka Pávková chopila organizace a začalo výběrové řízení pro nového svěřence.

Měli jsme možnost hlasovat například pro varana modrého, karetku novoguinejskou nebo nosorožce velkého. Zvítězil ovšem krokodýl štítnatý.

Tři krokodýlové byli do ZOO Ostrava přestěhováni v září loňského roku a momentálně se nachází v pavilonu Tanganika (dříve Pavilon hrochů), kde obývají výběh s dalšími endemitickými druhy ze své domoviny. Tento druh je veden v Červeném seznamu ohrožených druhů zvířat (IUCN Red List of Threatened Species) v kategorii „Data deficient“ (chybějící data). Je tedy možné, že jde o kriticky ohrožené živočichy.

Peníze se budou vybírat již ověřeným způsobem, tedy kupováním symbolických nálepek s obrázky krokodýla tak, jako tomu bylo u nosálů. Ti, jenž nejsou s výběrem plaza spokojeni, nemusí věšet hlavy. Příspěvky nikdy nejsou na konkrétní zvíře, ale jsou využívány ZOO jako celkem.

Pevně doufám, že se nasbírá dostatečné množství prostředků, aby cedulka Wichterlova gymnázia nekrášlila informační panel jen tak pro nic za nic.

Zdroj: http://www.zoo-ostrava.cz/

 

Přidejte svůj komentář

Please note: comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.