Archiv příspěvků 2011 – 2022

Grilovačka v jídelně

Kluci ze 7B stojící okolo přenosného grillu

Grilování párků; Autor: Pohledný cynik

Jak jste si nejspíš už všimli, většinu prosince nám jaksi nefachala školní jídelna. Chemická se rozhodla, že po nepovedeném atentátu na některé naše žáky a učitele v podobě nepoživatelné masové gumy zkusí jít méně nápadnou cestou a nechá naše žáky vyhladovět. Nepočítala však se zásahem naší paní Bufetové.  Díky tomuto sledu událostí většina školy přežívala na párcích v rohlíku, čínských polévkách a jiných dobrotách z našeho malého bufetu. Někteří si začali nosit jídlo z domu, ale pro velkou část žáků to bylo nepohodlné.

Maso a sýr na panini grilu

Oba grily v plném provozu; Autor: Adéla Šelová

A pak je tu 7. B, jejíž žáci se rozhodli, že přinést do školy jen jídlo nestačí. Po domácnostech posbírali přenosné panini grily a ty si zapojili u mikrovlnek ve školní jídelně. Za závistivého dohledu pana Kleina začali s přípravou první Wigym grilovačky. Uprostřed volné hodiny se z jídelny začala linout úžasná vůně grilovaných sýrů, párků ale i nakládaného masa.

Ani na této akci nemohlo chybět dobré pití a hlavně pivo. Jelikož by vedení nejspíš nesouhlasilo s alkoholickým, zvolili bezpečnější variantu nealko černé pivo s citrónem. Musíme uznat, že pořadatelé této soukromé akce mysleli na všechno, a tak s sebou přinesli i olej, tácky, pečivo a kečup. Na této hostině nechybělo nic, ani učitelé, které zde zastupoval pan Vavroš.

Stůl po grilovačce

Samotná hostina s Michalem Vavrošem; Autor: Filip Rada

Tento akt byl však ukázkou, jak se naši žáci dokáží přizpůsobit nelehkým situacím a jak s humorem a dobrou náladou dokáží překonat nepříznivé překážky.

 

Komentáře nejsou povoleny.