Archiv příspěvků 2011 – 2022

Sobotní škola

Průvod před budovou gymnázia

Průvod před budovou gymnázia /Foto:PM/

Oslavy 60. výročí založení Wichterlova gymnázia pokračovaly v sobotu 3. září a započaly průvodem z Hlavní třídy. Účastníci průvodu z řad současných a bývalých pedagogů, stejně tak i studenti nynější a minulí, kteří se chtěli průvodu zúčastnit, se sešli okolo 13:30 na místě, kde se ve čtvrtek 1. září konala akce s názvem “Škola na Hlavní třídě”, o které jsme se zmiňovali v předešlém článku. Průvod se vydal ve spolupráci s městskou policií, která zaručovala plynulost a bezpečnost celého průvodu, podél Hlavní třídy až k ulici Čsl. exilu, kde odbočil doleva směrem ke školní budově, v níž gymnázium sídlí od září 1975. Ti, kteří měli zájem, si mohli zapůjčit transparenty, které kolemjdoucím oznamovaly, že Wichterlovo gymnázium je nedílnou součástí Poruby již od roku 1956. Jiní na výročí Wigymu upozorňovali nafukovacími balónky s logem gymnázia.

DSC03517Před druhou hodinou se dveře školy otevřely široké veřejnosti. Zpřístupnily se učebny a na hřišti bylo připraveno občerstvení, kde si návštěvníci mohli odpočinout ve společnosti něčeho dobrého – ať už to byly klobásy, guláš nebo něco k pití. Pro děti byl také připraven poník, na kterém se mohly projet.

Naše laboratoř chemie otevřela rovněž své dveře a bývalí studenti a pedagogové, kteří sobotní “den otevřených dveří” navštívili, si mohli prohlédnout zrekonstruovanou a zmodernizovanou nynější laboratoř. Návštěvníky rozhodně zaujaly historické váhy, na kterých se kdysi vážily suroviny, se kterými se v laboratoři pracovalo. Tam, kde dnes nalezneme kabinet francouzského jazyka, bývala kdysi váhovna. Pro zájemce byly připraveny opět zajímavé pokusy, které návštěvníky upoutaly. Chemie byla mezi minulými absolventy pravděpodobně velice oblíbeným předmětem.

DSC03556Ve vestibulu školy se prodávaly Almanachy k 60. výročí založení školy a kdo si zakoupil Almanach v sobotu, dostal k němu navíc zdarma Almanach, který byl vytvořen u příležitosti 50 let školy v roce 2006. Obě dvě tyto knihy určitě stojí za přečtení, nebo si jimi můžete jen tak listovat a prohlížet si historické fotografie.

Tato akce byla druhou akcí k 60. výročí založení Wichterlova gymnázia, kterému přejeme do dalších let jen a jen to nejlepší. Oba podniky, jak čtvrteční “Škola na Hlavní třídě”, tak i “Sobotní den otevřených dveří”, se velmi vydařily a těšily se z velkého zájmu profesorů a studentů, ale i široké veřejnosti. Děkujeme Wigyme!

Přidejte svůj komentář

Please note: comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.