Den mezinárodní kuchyně nabídl speciality světa
Tradiční a také velmi oblíbenou akcí školy je Den mezinárodní kuchyně, jejímž cílem je doplnit jazykové dovednosti také o znalosti stravovací kultury zemí, kde se němčinou, francouzštinou, španělštinou a ruštinou hovoří. Studenti třetích ročníků spolu se septimány vybírají ze široké palety jídla a nápoje, jimiž chtějí pohostit své mladší spolužáky. Kdo do jídelny školy dorazil, mohl ochutnat například citrónový koláč tarte au citron, slaný koláč quiche, různé druhy sýrů, sladké francouzské piškotové pečivo madeleine, cibulový koláč Zwiebelkuchen, Mezzomix – neboli míchanou colu s fantou , nealkoholický Radler, jablkový Apfelstrudel, či mákem sypaný povidlový Germknödel s vanilkovým přelivem, císařský trhanec Kaiserschmaren s jablkovým pyré, grilované norimberské klobásky, churros, nachos s guacamole, bramborový salát, vídeňské řízečky, pirožky na slano i na sladko, medovník, kuťju, bliny, boršč. Jít po takovém gastrozážitku na ještě na oběd vyžadovalo minimálně promyslet plán na odpolední pohybovou aktivitu.